Här hittar du aktuella datum för inkomstdeklarationen.

 

12 februari 2024

En extra inbetalning ska vara gjord till ditt skattekonto om du räknar med kvarskatt som är högre än 30 000 kronor och vill undvika kostnadsränta.

 

3 mars 2024

Sista dagen att skaffa digital brevlåda för att få deklarationen skickad dit i stället för med posten.

 

4-8 mars 2024

Du som har digital brevlåda får din deklaration som pdf-fil till den. Deklarationen finns också som pdf på Mina sidor, även för dig som inte har digital brevlåda.

 

19 mars 2024

Nu kan du deklarera. Du som har en e-legitimation kan logga in i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1.

 

3 april 2024

Sista dagen att godkänna din deklaration, utan att ändra eller lägga till uppgifter, för att få ditt slutskattebesked och eventuell skatteåterbäring i april. Du kan godkänna deklarationen i appen, e-tjänsten eller genom att ringa eller skicka sms.

 

8–12 april 2024

Skatteverket skickar slutskattebesked till dig som har godkänt din deklaration digitalt, utan ändringar eller tillägg, senast 3 april. Det gäller även dig som har skatt att betala. Du som inte har digital brevlåda får slutskattebeskedet med posten 1-3 veckor senare.

 

9–12 april 2024

Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen till dig som har skatt att få tillbaka och som har godkänt din deklaration digitalt, utan ändringar eller tillägg, senast 3 april.

 

15 mars–15 april 2024

Du som inte har digital brevlåda får din deklaration med posten. Du som har e-legitimation kan från 19 mars logga in i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 och deklarera, även om du inte har fått din pappersdeklaration ännu.

 

2 maj 2024

Sista dagen att deklarera om du inte har anstånd med att lämna deklarationen.

 

3 maj 2024

En extra inbetalning ska vara gjord till ditt skattekonto om du räknar med kvarskatt på högst 30 000 kronor och vill undvika kostnadsränta.

 

16 maj 2024

Sista dagen att deklarera för dig som har anstånd med att lämna in deklarationen.

 

3–7 juni 2024

Skatteverket skickar slutskattebesked till dig som deklarerade senast 2 maj och vars deklaration är godkänd. Du som inte har digital brevlåda får slutskattebeskedet med posten 1-3 veckor senare.

 

4–7 juni 2024

Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen till dig som deklarerade senast 2 maj och vars deklaration är godkänd.

 

17 juni 2024

Sista dagen att deklarera om du har anstånd med att lämna deklarationen genom din redovisningsbyrå (byråanstånd).

 

12 juli 2024

Du som fick ditt slutskattebesked i april och har skatt att betala ska ha gjort inbetalningen till ditt skattekonto senast i dag. Kvarskatt ska alltid betalas inom 90 dagar från att Skatteverket fattat beslut om din slutliga skatt (slutskattebesked). Datumet som gäller för dig står i ditt slutskattebesked.

 

5–9 augusti 2024

Skatteverket skickar slutskattebesked till dig som deklarerade senast 2 maj och som inte har fått slutskattebeskedet i april eller juni. Du som inte har digital brevlåda får slutskattebeskedet med posten 1-3 veckor senare.

 

6–9 augusti 2024

Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen till dig som inte fått ditt slutskattebesked i april eller juni, till exempel om du haft anstånd med att deklarera.

 

12 september 2024

Du som fick ditt slutskattebesked i juni och har skatt att betala ska ha gjort inbetalningen till ditt skattekonto senast i dag. Kvarskatt ska alltid betalas inom 90 dagar från att Skatteverket fattat beslut om din slutliga skatt (slutskattebesked). Datumet som gäller för dig står i ditt slutskattebesked.

 

12 november 2024

Du som fick ditt slutskattebesked i augusti och har skatt att betala ska ha gjort inbetalningen till ditt skattekonto senast i dag. Kvarskatt ska alltid betalas inom 90 dagar från att Skatteverket fattat beslut om din slutliga skatt (slutskattebesked). Datumet som gäller för dig står i ditt slutskattebesked.

 

2–6 december 2024

Skatteverket skickar slutskattebesked till dig som inte tidigare fått besked om din slutliga skatt eller som saknar skatteregistrering i Sverige. Du som inte har digital brevlåda få slutskattebeskedet med posten 1-3 veckor senare. Du som har kvarskatt ska betala in den till ditt skattekonto senast 12 mars 2025.

 

3–6 december 2024

Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen till dig som inte tidigare fått besked om din slutliga skatt eller som saknar skatteregistrering i Sverige.

 

Källa www.skatteverket.se